poniedziałek, 29 czerwca 2015

182. Fioletowo na pierwszy posiłek dnia + trochę prywaty

Jagodowa kasza bulgur 

podana z serem roquefort, masłem orzechowym, serkiem wiejskim, jagodami i wiórkami kokosowymi

Składniki:
5 łyżek kaszy bulgur (1/3 szklanki)
1 szkl. wrzątku
1/2 szkl. świeżych jagód
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
+ser roquefort, masło orzechowe, serek wiejski

Kaszę wrzucamy do garnka, zalewamy wrzątkiem, dodajemy jagody i gotujemy na średnim ogniu przez 7 minut. Dodajemy miód, cynamon i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty mieszając co chwilę, aby nie przywarło. Jeszcze gorącą kaszę przekładamy do miski i podajemy z dodatkami. 

W końcu pierwsze jagody! Nie będę pisać, że to moje ulubione owoce, bo skłamałabym. Kocham każdy owoc i chyba żaden nie przoduje. W każdym bądź razie czekałam na nie długo i to był bardzo pyszny tegoroczny debiut. A połączenie miodu i sera roquefort- genialne!

Oficjalnie mam wakacje (nieoficjalnie trwają już od jakiegoś czasu XD). W międzyczasie spędziłam świetne urodziny z przyjaciółmi, a później z rodziną, zostałam obdarowana mnóstwem pięknych życzeń... Dziękuję też bardzo za życzenia pod ostatnim postem! <3 


Nie wspominałam wcześniej, bo nie chciałam zapeszać, ale teraz mogę śmiało powiedzieć, że udało mi się uzyskać średnią 5.375, a co za tym idzie stypendium starosty. Dumna jestem z siebie. Najbardziej wtedy, gdy widzę i czuję dumę mojej rodziny.

najlepsza klasa ever!

urodzinowo

28 komentarzy:

  1. Ten kolor *o*

    Powiem tak. Jesteś piękna (bardzo!), mądra i przewspaniała! Oj, chciałabym być Tobą heh ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śniadanie wygląda wspaniale i trochę mi przypomina gotowane, tarte buraczki ;p Jagody także uwielbiam i mam nadzieję, że uda mi się je dzisiaj kupić :)
    I gratuluje Ci stypendium i wysokiej średniej; )

    OdpowiedzUsuń
  3. o kurcze, śniadanie mistrzów- to z pewnością. nawet, jeśli nawet ja nie zdecydowałabym się na duet tego sera z jagodami ;)
    po pierwsze, drugie i trzecie- gratuluje! mi taką średnią udało mi się osiągnąć tylko raz, ale nikt nie śpieszył z dawaniem mi stypendium (cóż, byli lepsi, trudno :P)
    i dopowiem tylko jeszcze, że z prezentów najbardziej zazdroszczę... suszonego ananasa .-. uwielbiam go!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten kolor aż razi w oczy, ale cały rok na niego czekam <3
    Gratuluję ci z całego serca tak wspaniałej średniej a przy tym stypendium :*
    A prezenty wspaniałe, szczególnie butki ^^

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratuluję średniej :)
    uwielbiam kaszę bulgur, pysznie ją podałaś!

    OdpowiedzUsuń
  6. gratuluję! nagroda się należy ;)
    jagodowo <3 u mnie teraz tak prawie dzień w dzień :D

    OdpowiedzUsuń
  7. O jezu! Jaki kolor piękny :D
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Kolor jagód nigdy nie przestanie mnie zachwycać :) Kochana spóźnione życzenia, ale naprawdę chciałabym życzyć Ci przede wszystkim SUKCESÓW ! Spełniaj swoje marzenia ;*

    OdpowiedzUsuń
  9. Kolor wspaniały, zestawienie cudowne, tęsknię za jagodami, normalnie raj na ziemi :D
    Gratuluję wspaniałej średniej i życzę cuuudownych wakacji! :*

    OdpowiedzUsuń
  10. Kolor genialny, ale to wszyscy się nim zachwycają. Ja pozachwycam się jeszcze Twoją urodą i Twoją mądrością. Tylko pozazdrościć :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Maslo orzechowe pięknie wygląda na tym intensywnym fiolecie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda bardzo apetycznie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. jade zaraz na jagody więc zgapię chyba od ciebie to cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Chcę identyczne śniadanie i zrobię dokładnie takie samo jak tylko upoluję jagody. Rewelacja! :)
    Gratuluję takiej średniej. Najważniejsze, że Ty jesteś z siebie zadowolona!
    A na zdjęciu z prezentami widzę takie buty, jakie nosiłam ponad 10 lat temu! "Starsy"! Czyżby wróciły do łask?

    OdpowiedzUsuń
  15. śniadaniem przypomniałaś mi o istnieniu kaszy bulgur i... jagód!
    A z prezentów KAŻDY jeden godny jest pozazdroszczenia! ;D
    No i gratuluję - i średniej i stypendium!

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale kolor - idealny!
    Gratuluję moja kujoneczko!
    A co to za truneczki dla nieletnich tam, co ;>?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hahaaha Soplica <3<3
      ja jagody uwielbiam, ale nie w takiej czystej postaci wyjadane z koszyka, tylko właśnie w czymś :D
      średnia godna podziwu, relaks Ci się należy :*

      Usuń
  17. Ojacie, taka średnia to naprawdę niezły wyczyn - stypendium sądzę, iż nieźle zasłużone ;)
    O o, jagody są już, fajnie mocno :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Wow, dzięki jagodom ta kasza wygląda niesamowicie *.*
    A średniej bardzo mocno gratuluję ♥

    OdpowiedzUsuń
  19. Cudny kolor ma ta kasz, dzięki jagódkom! <3
    Gratuluję średniej!

    zapraszam:
    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ta konsystencja jest powalająca! Gratuluję osiągnięć! :*

    OdpowiedzUsuń
  21. Jagody nadają wszystkiemu taki piękny kolor <3

    OdpowiedzUsuń
  22. Koniecznie muszę zaopatrzyć się w jagody.Mam smaka na nie;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Uwielbiam jagody! Mogłabym jeść jagody codziennie na śniadanie, gdyby nie były takie drogie :(

    OdpowiedzUsuń
  24. Twoje śniadanie wygląda genialnie!:) Kocham jagody<3

    OdpowiedzUsuń

Follow my blog with Bloglovin