piątek, 4 lipca 2014

95. Najlepsze, najzdrowsze, domowe lody.

Lody jagodowo-bananowo-orzechowe,
podane z jagodami, bananem, 
pestkami słonecznika i orzechami ziemnymi 
 


Składniki:
1 banan
1 szkl. jagód 
1 łyżeczka masła orzechowego (najlepiej domowego)

Wieczorem: banana i jagody włożyć do zamrażarki, a masło orzechowe do lodówki.
Rano: Wszystkie składniki wyciągamy z lodówki/zamrażarki. Owoce zostawiamy na ok.5 minut w temperaturze pokojowej, po tym czasie obieramy banana, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy jagody i łyżeczkę masła orzechowego. Wszystko blendujemy na gładką masę i GOTOWE. Podajemy z ulubionymi dodatkami.





1 porcja ma ok.245 kcal

Te lody to bez wątpienia najlepsze jakie jadłam. Przepis jest tak prosty, że dodawanie przepisu nie było potrzebne, ale na nic bardziej pracochłonnego nie mam dziś ochoty.
Krótko: przez swoją głupotę załatwiłam sobie nie spełnienie marzenia, jednego z większych marzeń. Dziękuję, wszystko.

21 komentarzy:

  1. Powinnam ich spróbować ! <3 Znajdzie się inna okazja na jego spełnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają niesamowicie! dzisiaj chyba zrobię z bananów i czereśni - ciekawa jestem czy wyjdą :) a można czymś zastąpić masło orzechowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możesz go po prostu nie dodawać. ;)

      Usuń
  3. Jestem pewna, że gdybym je spróbowała bym sie w nich zakochała <3

    OdpowiedzUsuń
  4. nie ma lepszych i zdrowszych od tych lodów :) niezastąpione!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten kolor jest... genialny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mogłabym takie jeść na okrągło. Cudowne.

    OdpowiedzUsuń
  7. nie no, wyglądają obłędnie!
    i ten kolorek *-*

    OdpowiedzUsuń
  8. wygodniej już pokrojonego banana zamrozić :D lody mają genialny kolor! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Tak dziś kusisz tymi domowymi lodami że aż sama się przełamałam i zrobiłam swoje na jutrzejsze śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam takie "lody", wyjmujesz po prostu składniki z zamrażarki i miksujesz. Jak na ironię chyba będę je robić zimą, bo teraz korzystam ze świeżych owoców, a zapasy już porobilam ;)
    Nie wiem, czy może być coś gorszego od przekreslonego marzenia.

    OdpowiedzUsuń
  11. wow. takie lody to ja rozumiem! czysta perwersja
    ja w sumie owoce w lodówce trzymam a gotową zblenderowaną masę do zamrażarki wsadzam rano na troch-ale jak komu wygodniej ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaki kolor mają piękny :3 Banany i jagody uwielbiam! :D (masło orzechowe też hehe)

    OdpowiedzUsuń
  13. A ja od dawna chcę je zrobić ,ale zawsze jakoś mi to 'ucieknie'.
    Trzeba spiąć dupsko i w końcu je zrobić haha


    http://libellule21.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  14. Jadłam już same bananowe, ale z jagodami musiały smakować równie pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń

Follow my blog with Bloglovin