sobota, 9 kwietnia 2016

264. Zielony krem pełen zdrowia (+ kilka zdjęć ze spotkania)

Zielony krem jaglany z awokado, młodym jęczmieniem i odżywką białkową,

podany z migdałami karmelizowanymi w miodzie

Młody jęczmień spisał się idealnie jako barwnik, kolor jest piękny! A jak krem, to oczywiście awokado, dla aksamitnej konsystencji. Nie mogło zabraknąć też źródła węgli w postaci płatków jaglanych oraz białka w postaci odżywki białkowej - zdrowe, pełnowartościowe, syte i pyszne śniadanie gotowe <3


PRZEPIS AUTORSKI:
SKŁADNIKI:
1 duże awokado (tak miękkie, aby dało się rozsmarować jak masło)
1 spora łyżka odżywki białkowej o smaku twarogowym- divinebody.pl (można pominąć i dodać jakieś słodzidło)
1 łyżeczka młodego jęczmienia (purerein.pl)
4 łyzki płatków jaglanych (purerein.pl)
1 łyżka soku z cytryny
1/4 szkl. mleka

Wieczorem: Płatki zalać wodą i po 10 minutach odsączyć dokładnie na sitku, wrzucić do misy blendera, dodać miąższ z awokado, sok z cytryny, młody jęczmień, odżywkę białkową oraz ew. słodzidło. Blendować na krem, w międzyczasie dodać mleko dla lepszej konsystencji. Schować do lodówki na noc i rano cieszyć się z pysznego śniadania ;)
Podałam z karmelizowanymi w miodzie migdałami.
















Zapraszam serdecznie do robienia zakupów w : divinebody.pl oraz purerein.pl -
konkurencyjne ceny i szeroki asortyment :)



Oto mała fotorelacja ze spotkania. Krótko mówiąc - było przemiło, prześmiesznie i przepysznie! No kocham tych ludzi! <3

PS. Dwa zdjęcia skradzione od niezawodnej Kachy ;)

7 komentarzy:

  1. Ojeny! Ile pyszności! :D I na relacji, i sam przepis!

    OdpowiedzUsuń
  2. Do kremów z awokado zawsze dodawałam banana, muszę spróbować z płatkami jaglanymi. Krem ma naprawdę świetny kolor, a tak się składa, że dziś ponownie kupiłam młody jęczmień, więc na pewno wypróbuję :D
    A na zdjęcia miło popatrzeć ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę wypróbować, może mojej mamie, która awokado uwielbia też zasmakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie dość, że zdrowo t i smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie zielone potwory są pyszne, czy to kremy czy koktajle <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolor jest wprost nieziemski! Ale najważniejsze jest to jakie to zdrowe :D
    Świetne połączenie składników :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zielone potworki uwielbiam, ale zazwyczaj ten kolor uzyskuję szpinakiem lub jarmużem. Młodego jęczmienia nie miałam jeszcze okazji używać :/

    OdpowiedzUsuń

Follow my blog with Bloglovin