Proteinowe* placki batatowe
podane z karmelizowaną gruszką i tahini
*z odżywką białkową o smaku twarogowym
Puszyste, naturalnie słodkie, pulchne i rozpływające się w ustach <3 Śniadanie wprost idealne po porannym bieganiu - smakuje jeszcze lepiej :D
Pierwszy raz mam styczność z odżywką białkową o takim smaku, a już jestem zakochana... Szczerze polecam, genialny smak!
A kupić możecie ją tutaj: divinebody.pl
PRZEPIS AUTORSKI:
SKŁADNIKI:
100 g (3 duże łyżki) puree z batata (ugotowany do miękkości i zmiksowany)
duże jajko
15 g (1 duża łyżka) odżywki białkowej o smaku twarogowym - divinebody.pl
20 g (2 płaskie łyżki) mąki (u mnie kukurydziana)
chlust mleka
szczypta sody oczyszczonej (lub proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki)
Wszystkie składniki oprócz mleka wymieszać na gładką masę lub zmiksować, dodać odrobinę mleka do uzyskania odpowiedniej konsystencji, wymieszać i odstawić na chwilę.
Masę wlać na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu z obu stron po kilka minut (należy kontrolować wysmażenie).
Kocham takie placki, a najlepsze jest to, że można szaleć z dodatkami i wybierać według gustu i uznania. :-) Super przepis!
OdpowiedzUsuńAle Ci wyszły puchatki! Zawsze sobie obiecuję, że zrobię placki z batatmi, ale kończy się na tym, że po upieczeniu nie przerabiam go na puree, ale zjadam z innymi warzywami XD
OdpowiedzUsuńOooo! Ja już nie mogę się doczekać aż będę mogła się zapisać na prawko. Jeszcze parę dni :D
Powodzenia w jeżdżeniu! :D
OdpowiedzUsuńPlacuszki świetne, grubasy jak nic!, ale jakoś mnie zaintrygował ten smak odżywki. Ja póki co jestem zakochana w nugatowej, ale wiadomo, wiecznie jej nie będzie w opakowaniu i czas się rozglądać za nową. Może nie twarogowa, ale ..zobaczę co jeszcze mają na stronie, z której masz tę :)
OdpowiedzUsuńGrubaśne placuchy! I to w pięknym kolorze z cudnymi dodatkami :D Nic tylko wcinać na śniadanie, obiad i kolację :D
OdpowiedzUsuńGruszka i tahini, to jest to :D
OdpowiedzUsuńŚwietne śniadanko! Placuszki wyglądają na sycące:)
OdpowiedzUsuńAle cudowna struktura, ujawniona po rozkrojeniu! :)
OdpowiedzUsuń