sobota, 21 maja 2016

270. Fit 'raffaello'

Kokosowe trufle białkowe z ryżu - rafaello

Często słyszę, że ciężko jest wytrzymać bez słodyczy. Nic prostszego, na ratunek przychodzą zdrowe, domowe słodkości, jak na przykład powyższe praliny. Intensywnie kokosowe, za sprawą mąki kokosowej, słodkie dzięki bananowi i odżywce białkowej i chrupiące dzięki migdałom. Można jeść bez wyrzutów sumienia! :)


PRZEPIS AUTORSKI:
SKŁADNIKI:
200 g ugotowanego i wystudzonego ryżu (2/3 torebki)
1 bardzo dojrzały banan
3 łyżki (35 g) mąki kokosowej
1 łyżka ksylitolu
2 łyżki jogurtu naturalnego
+migdały, wiórki kokosowe

Wieczorem: Wszystie składniki umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę, przykryć i wstawić na noc do lodówki. 
Rano:Z masy formować kule (lekko zwilżonymi wodą dłońmi), wciskając po migdale do środka. Posypać wiórkami kokosowymi i podawać z sosem - u mnie orzechowy. ;)
 Przechowywać w lodówce

Zapraszam do zakupów w internetowych sklepach: www.divinebody.pl i purerein.pl

10 komentarzy:

  1. wow! wyszły Ci fantastyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z ryżu jeszcze nie jadlam! Wyglądają super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają świetnie, trochę jak miniaturowe knedle :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiem jedno - to jest 10000 razy lepsze niż tradycyjne raffaello! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pozytywnie się zaskoczyłam, myślałam, że to kolejny przepis na fit raffaello z kaszy jaglanej ;) Muszę w końcu kupić mąkę kokosową, za dużo przepisów mnie omija. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł na ryżowe pralinki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Planuję jutro je zrobić tylko zamiast mąki kokosowej chcę użyć mąki kukurydzianej. Chyba nie uniknę pieczenia?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety muszę zmartwić, ponieważ mąka kokosowa jest tutaj kluczowa. Bardzo zagęszcza ciasto wchłaniając wszelkie płyny oraz jest zdatna do spożycia bez obróbki termicznej. Trufle mogłyby wyjść z mąką kukurydzianą, ale jedynie po pieczeniu, choć nie dam gwarancji, bo takowych nie robiłam.
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Follow my blog with Bloglovin