Kokosowy omlet z ricottą
białkowo-tłuszczowy
podany z kremem bananowo-kokosowym, płatkami migdałowymi i czekoladową tahini (divinebody.pl)
Uzależniający to mało powiedziane... miałam okres, że jadłam go dzień w dzień, ale czemu się dziwić? Bo kto nie lubi smaku kokosa! Fajna opcja na śniadanie białkowo-tłuszczowe ;)
PRZEPIS AUTORSKI:
SKŁADNIKI:
2 jajka
2 łyżki mąki kokosowej 'EkoRein'
2 łyżki ricotty
1 spora łyżka odżywki białkowej
odrobina wody
+ olej kokosowy, ricotta, pół banana, płatki migdałowe
Wszystkie składniki oprócz wody dokładnie mieszamy - do powstania gładkiej masy. Ostawiamy na chwilę, aby mąka kokosowa 'wciągnęła' płyn i zagęściła masę. Po tym czasie dodajemy odrobinę (!) wody, aby masa była mniej gęsta. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i nakładamy na nią masę na omleta. Smażymy z obu stron na średnim ogniu pod przykryciem do zarumienienia.
Podałam z kremem z banana i ricotty, czekoladową tahini i płatkami migdałowymi.
Pyszny <3 szkoda tylko że jednak jak ma być białkowo-tłuszczowy to bez banana ;)
OdpowiedzUsuńNo przykra sprawa :p
Usuńno takie śniadania to ja lubię ^^
OdpowiedzUsuń