Białkowy ryż na mleku
(z odżywką białkową kokosową), serkiem wiejskim, bananem, podany z sosem z masła orzechowego, jagodami goji i suszonym bananem
Nie lubię marnować jedzenia, dlatego nie narzekam, gdy po obiedzie zostanie trochę ryżu. Wtedy oczywistym jest, co będę jeść następnego dnia na śniadanie :D Pełnowartościowy i przepyszny posiłek, do tego rozgrzewający, co jest mile widziane o tej porze roku.
Najlepsza odżywka białkowa do tej pory - kokosowa z Biotecha, świetnie się rozpuszcza, smak i skład genialny - dostępna na divinebody.pl
PRZEPIS AUTORSKI:
SKŁADNIKI:
1 dojrzały banan
1 duża łyżka odżywki białkowej kokosowej (divinebody.pl)
1/3 woreczka ryżu (ugotowanego)
1 jajko
2 duże łyżki serka wiejskiego
1/2 szklanki mleka
+ 1 łyżeczka masła orzechowego + mleko
Ryż wkładamy do garnka, zalewamy mlekiem, dodajemy rozgniecionego banana, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż do zgęstnienia. Wbijamy jajko, dodajemy serek wiejski, mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze chwilę. Zdejmujemy z ognia, dodajemy odżywkę białkową i mieszamy.
Masło orzechowe zalać odrobiną mleka, podgrzać w mikrofali, wymieszać i sos gotowy ;)
Powodzenia w szkole :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Dla mnie to by było za dużo białka, ale nie wątpię, że takie połączenie było udane :)
A dla mnie właśnie bomba !
Usuńsame dobroci w tej miseczce :D
OdpowiedzUsuńKurczę, te odżywki białkowe są kuszące :) Muszę się w końcu wyposażyć ;)
OdpowiedzUsuń