Lody jagodowo-bananowo-orzechowe,
podane z jagodami, bananem,
Składniki:
1 banan
1 szkl. jagód
1 łyżeczka masła orzechowego (najlepiej domowego)
Wieczorem: banana i jagody włożyć do zamrażarki, a masło orzechowe do lodówki.
Rano: Wszystkie składniki wyciągamy z lodówki/zamrażarki. Owoce zostawiamy na ok.5 minut w temperaturze pokojowej, po tym czasie obieramy banana, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy jagody i łyżeczkę masła orzechowego. Wszystko blendujemy na gładką masę i GOTOWE. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
1 porcja ma ok.245 kcal
Te lody to bez wątpienia najlepsze jakie jadłam. Przepis jest tak prosty, że dodawanie przepisu nie było potrzebne, ale na nic bardziej pracochłonnego nie mam dziś ochoty.
Krótko: przez swoją głupotę załatwiłam sobie nie spełnienie marzenia, jednego z większych marzeń. Dziękuję, wszystko.
Rano: Wszystkie składniki wyciągamy z lodówki/zamrażarki. Owoce zostawiamy na ok.5 minut w temperaturze pokojowej, po tym czasie obieramy banana, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy jagody i łyżeczkę masła orzechowego. Wszystko blendujemy na gładką masę i GOTOWE. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
1 porcja ma ok.245 kcal
Te lody to bez wątpienia najlepsze jakie jadłam. Przepis jest tak prosty, że dodawanie przepisu nie było potrzebne, ale na nic bardziej pracochłonnego nie mam dziś ochoty.
Krótko: przez swoją głupotę załatwiłam sobie nie spełnienie marzenia, jednego z większych marzeń. Dziękuję, wszystko.
Powinnam ich spróbować ! <3 Znajdzie się inna okazja na jego spełnienie :)
OdpowiedzUsuńnie znajdzie
UsuńTe z bananow najlepsze! :D
OdpowiedzUsuńwyglądają niesamowicie! dzisiaj chyba zrobię z bananów i czereśni - ciekawa jestem czy wyjdą :) a można czymś zastąpić masło orzechowe?
OdpowiedzUsuńMożesz go po prostu nie dodawać. ;)
UsuńJagodowe = genialne :*
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że gdybym je spróbowała bym sie w nich zakochała <3
OdpowiedzUsuńnie ma lepszych i zdrowszych od tych lodów :) niezastąpione!
OdpowiedzUsuńTen kolor jest... genialny :)
OdpowiedzUsuńpo prostu najlepiej *.*
OdpowiedzUsuńDoskonałe!
OdpowiedzUsuńMogłabym takie jeść na okrągło. Cudowne.
OdpowiedzUsuńnie no, wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńi ten kolorek *-*
Kocham domowe lody <3
OdpowiedzUsuńwygodniej już pokrojonego banana zamrozić :D lody mają genialny kolor! :)
OdpowiedzUsuńTak dziś kusisz tymi domowymi lodami że aż sama się przełamałam i zrobiłam swoje na jutrzejsze śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie "lody", wyjmujesz po prostu składniki z zamrażarki i miksujesz. Jak na ironię chyba będę je robić zimą, bo teraz korzystam ze świeżych owoców, a zapasy już porobilam ;)
OdpowiedzUsuńNie wiem, czy może być coś gorszego od przekreslonego marzenia.
wow. takie lody to ja rozumiem! czysta perwersja
OdpowiedzUsuńja w sumie owoce w lodówce trzymam a gotową zblenderowaną masę do zamrażarki wsadzam rano na troch-ale jak komu wygodniej ;)
Jaki kolor mają piękny :3 Banany i jagody uwielbiam! :D (masło orzechowe też hehe)
OdpowiedzUsuńA ja od dawna chcę je zrobić ,ale zawsze jakoś mi to 'ucieknie'.
OdpowiedzUsuńTrzeba spiąć dupsko i w końcu je zrobić haha
http://libellule21.blogspot.com/
Jadłam już same bananowe, ale z jagodami musiały smakować równie pysznie! :)
OdpowiedzUsuń