Pieczona owsianka z bakaliami i bananem ♥
Składniki:
◦3 łyżki płatków owsianych górskich
◦1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych
◦3/4 szklanki mleka
◦1 łyżeczka miodu lipowego
◦1/4 banana
◦dodatki:1 łyżka suszonej żurawiny, 2 suszone morele, 1 łyżeczka rodzynek
Płatki wsypujemy do kokilki, dodajemy żurawinę, morele i rodzynki, zalewamy mlekiem, dodajemy miód i mieszamy wszystko dokładnie. Banana kroimy na małe kawałki, dodajemy do płatków i mieszamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie układamy na wierzch plasterki świeżych owoców (np. bananów) i wkładamy z powrotem na ok. 10 minut.
Kolejne śniadanie w ramach akcji Wiktorii. Miód idealnie współgrał z bananem - uwielbiam to połączenie!
Szkoła zleciała niesamowicie szybko, co mnie bardzo ucieszyło. Na szczęście (jak na razie) nie mam żadnych konsekwencji z powodu wczorajszego incydentu.Oby tak już zostało.
Pani powiadomiła mnie o wynikach konkursu z angielskiego, bardzo mnie zszokowały, ponieważ okazało się, że napisałam jako druga w szkole. A byłam pewna, że nawaliłam po całości. :D
Nareszcie nastał moment leniwego popołudnia, z filmem, kawą i owocowo-owsianym deserem. Tak długo na to czekałam! ;3
Jesteście niesamowite, każda zauważyła mój wczorajszy, mini postęp ze zwiększoną ilością płatków i chałką na śniadanie. Dzięki za wiarę! ♡
Koktajl: banan, pomarańcza, kiwi, jabłko, błonnik, miód i cukinia. Przekładane owocowym crunchy 'Sante'. <3 |
Akcja Wiktorii:
moja zaleta na dziś:
"Mam dystans do siebie, potrafię śmiać się ze swoich błędów
i obracać niepowodzenia w żart."
i obracać niepowodzenia w żart."
Uwielbiam pieczoną, a szkoda że tak rzadko u mnie gości. Muszę to koniecznie nadrobić !
OdpowiedzUsuńDobrze jest robić małe kroczki do przodu, teraz powolutku stajesz się zdrowa :*
Wierzę w ciebie :*
Mam nadzieję, że tak jest. Dziękuję ;))
Usuńz bananem i bakaliami najlepiej , a w dodatku pieczona <3
OdpowiedzUsuńTeż mi przypadło do gustu :3
UsuńA ja pieczonej jeszcze nie robiłam!
OdpowiedzUsuńNo to koniecznie musisz to nadrobić! :D
Usuńpieczona owsianka *.* nie próbowałam jeszcze , a mam straszną ochotę !
OdpowiedzUsuńSpróbuj, nie pożałujesz! :D
Usuńuwielbiam owsiankę w wersji pieczonej! :)
OdpowiedzUsuńi jeszcze bananowaa! *-*
pyszności :)
Mi też bardzo smakowała, nie chwaląc się. XD
UsuńPieczona, bananowa - masz mnie :) Jeszcze cynamonu bym dorzuciła, ale ja cynamonu dodaję nawet do sosu bolognese, więc nie sugerowałabym się tym ;p
OdpowiedzUsuńhahhahaha, no to witaj w klubie. Ja ubóstwiam cynamon i też wszędzie go sypię. A nie ma go w mojej owsiance, bo.. zapomniałam ! :< Gapa ze mnie ;/
UsuńAle podoba mi się to naczynie do zapiekania! :)
OdpowiedzUsuńW sumie nie wiem skąd je mam, znalazłam w jakiejś szafce i jest. ;p
UsuńAle też mi się bardzo podoba, ma swój urok ;)
Świetne masz to naczynko, tak uroczo wygląda :3
OdpowiedzUsuńPieczone owsianki bardzo lubię, najczęściej robię je w weekendy, bo czasu na wypiekanie jest więcej ;) O, i banana widzę! Wszędzie go wciskam, bo daje taką cudowną, naturalną słodycz <3
Też kocham banana za tą słodycz <3
UsuńOdpowiedziałam na blogu, ale i tutaj Ci napiszę ;) Książkę dostałam od babci, a ona, jeśli dobrze pamiętam, powiedziała mi, że dostała ją za punkty zebrane za zakupy w Lidlu ;)
OdpowiedzUsuńNo właśnie, ja chciałam za te punkty, ale nie udało mi się zebrać. A kupić chyba nigdzie nie można ;C
UsuńZnalazłam ją przed chwilą na allegro, nawet na kilku aukcjach. Ale wiesz..nie wiem czy opłaca się ją kupywać, bo sporo przepisów z książki możesz znaleźć na stronie Lidla ;)
Usuńhttp://kuchnialidla.pl/
oczarowałaś mnie tą bananową owsianką!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę! <3
Usuń